De inrichting van een bedrijf is pas echt af als er een mooie vloer ligt die is afgestemd op de kantoormeubelen. Voor de juiste afstemming is het belangrijk dat u het meest geschikte materiaal kiest voor de vloer. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor tapijt, tapijttegels, vinyl of PVC houtstroken. Het is echter ook mogelijk om linoleum te laten leggen. Dat is eens wat anders dan het standaard tapijt dat in veel bedrijven en organisaties gebruikt wordt. Door te kiezen voor een vloer die past bij de kantoormeubelen krijgt een interieur net dat beetje extra klasse.

Linoleum: stijlvol natuurproduct met een lange levensduur

Voordat u de kantoormeubelen aanschaft, is het verstandig om te bepalen welk soort vloer u in een ruimte laat leggen. Linoleum is een van de materialen waaruit u kunt kiezen. Dit is een comfortabel en bovenal stijlvol natuurproduct met een lange levensduur. U kunt er tientallen jaren gebruik van maken. Linoleum is gemaakt van kalksteen, jute, houtmeel, hars en lijnolie. Deze grondstoffen zijn in de natuur in overvloed aanwezig. Daarnaast worden de grondstoffen op milieuvriendelijke wijze verwerkt tot linoleum, dat ook wel marmoleum wordt genoemd. Dit soort vloeren zijn bijzonder hygiënisch en ook nog eens antistatisch. Een linoleumvloer is doorgaans slechts enkele millimeters dik. Het linoleum gaat lang mee en is na 25 tot 40 jaar volledig biologisch afbreekbaar.

De vele voordelen van een linoleumvloer

U vraagt zich wellicht af waarom u zou moeten kiezen voor een vloer van linoleum. Voor een antwoord op die vraag is het van belang dat u op de hoogte bent van de voordelen van linoleum. Ten eerste heeft een linoleumvloer een stijlvolle uitstraling, maar dat is zeker niet het enige. De vloer is zeer slijtvast, waardoor u er lange tijd van kunt genieten. U hoeft dus niet om de zoveel jaar een nieuwe vloer te laten leggen omdat de oude versleten is. Linoleum staat erom bekend dat het zware gewichten over langere periode erg goed kan verdragen. Voorbeelden hiervan zijn zware kantoormeubelen als kasten en tafels. Door de hoge mate van slijtvastheid is het materiaal ook uitermate geschikt om toegepast te worden in ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals een werkruimte met veel bureaustoelen. Daarnaast is de milieuvriendelijkheid ook zeker een speerpunt van linoleum. Zoals eerder genoemd is het een natuurlijk product dat geproduceerd wordt volgens een milieuvriendelijk procedé. Verder is een linoleumvloer antistatisch en daardoor tamelijk eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. U kunt de vloer gemakkelijk stofvrij maken en dat is natuurlijk fijn om werknemers die last hebben van stofallergieën zoveel mogelijk te ontzien. Wist u dat linoleum ook te combineren is met vloerverwarming? Op die manier zullen u en uw werknemers nooit meer last hebben van koude voeten. Ten slotte is linoleum een vloerbedekking die in oneindig veel kleuren geleverd kan worden.

Het reinigen van een linoleumvloer

Hoewel een linoleumvloer weinig onderhoud vraagt, is het belangrijk om de vloer regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Het is belangrijk dat het linoleum goed schoon gehouden wordt. Als vuil en zand te lang op de vloer blijven liggen, kunnen er namelijk krassen en oneffenheden ontstaan. Op den duur kan dan de beschermende bovenlaag van linoleum weggeschuurd worden. Het reinigen van de vloer kunt u doen door deze dagelijks van vuiligheid te ontdoen. Iedere paar dagen moet u het linoleum dan ook even met een dweil of stofwisser schoonmaken. Mocht de vloer erg vies geworden zijn, dan dient de vloer gereinigd te worden met een vochtige doek en een speciaal schoonmaakmiddel. Het is dan wel van belang dat u het linoleum na afloop nog even behandelt met een droge stofwisser.

Linoleum op de juiste manier onderhouden

Na verloop van tijd bestaat de mogelijkheid dat er enige gebruikssporen zichtbaar worden op het linoleum. Bijvoorbeeld als er zware kantoormeubelen op hebben gestaan of als er veel overheen wordt gereden met bureaustoelen. Dan wilt u natuurlijk dat de vloer zijn glans weer terugkrijgt en er weer als nieuw uit komt te zien. Ook dat is mogelijk. Onder meer door een nieuwe topcoating aan te laten brengen of door de vloer volledig te laten recoaten. Met deze behandelmethodes worden krassen, gebruikssporen, vlekken en verkleuringen verwijderd. Na de behandeling wordt een nieuwe beschermlaag aangebracht, waardoor de vloer er weer jaren tegenaan kan. Om het optimale resultaat te bereiken is het raadzaam om grootschalig onderhoud over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf. Het is namelijk niet heel eenvoudig om de vloer een onderhoudsbeurt te geven. Het behandelen, reinigen en laten drogen van de vloer vraagt enige vakkennis. Als u dat niet heeft en u behandelt de vloer op de verkeerde manier bestaat de kans dat de vloer dof wordt of gaat kleven. Als u ervoor kiest om het onderhoud wel zelf te doen, moet u in ieder geval onthouden dat u nooit agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Die beschadigen de lijnolie en daarmee ook het linoleum.

Is linoleum de ideale vloer voor uw kantoorruimte?

Als u wilt weten of linoleum de ideale vloer is voor uw kantoorruimte, dan kunt u het beste een specialist om raad vragen. Deze kan u precies vertellen of linoleum geschikt is voor de werk- en verblijfsruimtes van uw bedrijf of organisaties. Daarnaast kunnen de vakbekwame medewerkers van een specialist ook aangeven welke linoleumvloer het beste past bij uw interieur en uw kantoormeubelen. Zodoende weet u zeker dat de nieuwe inrichting van uw kantoor helemaal in orde komt. U en uw medewerkers kunnen in de toekomst genieten van een kantoor dat helemaal aan uw eisen en wensen voldoet.

Een linoleumvloer die is afgestemd op uw kantoormeubelen

Post navigation