Losverdes SOS
Image default
Woning en Tuin

Sleutels van veiligheidscilinders

Veiligheidscilinders zijn veilig tegen inbraak door de sleutels. Het is namelijk onmogelijk om de sleutel te kopiëren, waardoor iemand niet ongeoorloofd de woning zal kunnen binnentreden.

Er zal door geen enkele slotenmaker een reservesleutel worden gemaakt en evenmin zal er één worden opgevraagd bij de fabriek, zolang er geen eigendomscertificaat kan worden overhandigd.

Dit certificaat ontvang je bij installatie van de veiligheidscilinders in de deuren van de woning, zodat enkel jij toegang hebt tot de sleutels.

Kerntrekbeveiliging

Om de cilinders in het slot nog beter te beschermen tegen inbraak, zal een kerntrekbeveiliging nodig zijn. Het is dan onmogelijk om de cilinders open te breken of met een boor te beschadigen.

Enkel met de juiste sleutels zijn de sloten te openen, waardoor je altijd verzekerd bent van bescherming. Wanneer je deze aanvullende beveiliging toevoegt aan de veiligheidscilinders, dan zet je een goede stap naar algehele beveiliging.

Diverse sleutels voor cilinders

Er zijn diverse soorten cilinders verkrijgbaar en de sleutels werken voor elk type net even anders. Een bekende veiligheidscilinder is ongetwijfeld de Janus van het Duitse merk BKS maar ook de DOM IX DAS is een gekend veiligheidsslot.

Bij een stiftcilinderslot wordt het slot geblokkeerd door een zestal stiften die naar het midden van het slot geduwd worden. De sleutel is dusdanig vervaardigd dat deze op de juiste hoogte op de plaats van elk pinnetje komt te liggen, waardoor deze omhoog geduwd kunnen worden en de sleutel in het slot past.

Een andere sleutel zal nooit gebruikt kunnen worden voor dat unieke slot. Als je een radiaalslot hebt, zal het afhangen of er plaatjes of spiraalveertjes gebruikt worden, of je een sleutel nodig hebt met indeukingen of insnijdingen. Geen enkele sleutel is hetzelfde, wat een cilinderbeveiliging zo effectief maakt.

https://www.veiligheidsslotenshop.be