Losverdes SOS
Image default
Woning en Tuin

Hoe een ganzendons dekbed je gezond houdt

Dat roken slecht voor je is, dat weet iedereen. Ook hebben we allemaal wel door dat we met mate moeten eten, voldoende beweging nodig hebben en rustig aan moeten doen met alcohol. Vreemd genoeg hoor je maar weinig over het gezondheidsbelang van slaap.

En dat terwijl we met zijn allen steeds minder slapen (gemiddeld een uur minder dan in de jaren ’60). Veel van ons lopen continue vermoeid rond en hebben bakken koffie nodig om wakker te blijven. Slaap is belangrijk voor onze gezondheid. Het is essentieel voor het herstel van het lichaam, voor de vertering en voor de verwerking van indrukken die we overdag hebben opgedaan.

Maar slaap doet zoveel meer. Zo blijkt uit onderzoek dat slaaptekort ertoe leidt dat je meer rimpels krijgt en meer kans hebt op overgewicht. Ook blijkt een tekort aan slaap ons geheugen aan te tasten. En ja, ook ons seksleven heeft er onder te lijden.

Hoe het ganzendons dekbed helpt

Wat is nu de link tussen een dekbed en slaap, vraag je je misschien af. De link ligt voor de hand: als je lekker ligt, slaap je lekkerder. En ganzendons is het perfecte materiaal voor een hoogwaardige slaapplek. Door het ventilerende vermogen van ganzendons is de temperatuur onder de deken altijd aangenaam. Warm in de winter en koel in de zomer.

Tegelijkertijd wordt transpiratievocht snel afgevoerd. Hierdoor lig je niet te baden in het zweet. Fijn voor jou, minder fijn voor de huisstofmijt, die zich niet thuis voelt in deze goed geventileerde deken.  Daardoor is een ganzendons dekbed anti-allergeen.

Koop er gelijk twee

Wist je dat de slaap van veel mensen wordt verstoord door hun partner? De grootste ergernis: het naar zich toe trekken van de deken of het dekbed, zo stelt onderzoek uit Groot Brittanië. Koop daarom in plaats van één groot dekbed  twee iets kleinere. Dan hoef je ’s nachts niet te worstelen om van het comfort van dit natuurlijke materiaal te genieten.

Een ganzendonzen dekbed koop je snel en makkelijk via www.betternights.nl.

https://www.betternights.nl/