Een auto invoeren en de administratieve rompslomp laten regelen door een specialist. Als u dat laat doen, bent u verzekerd van kwaliteit. Een auto importeren stopt niet nadat deze in Nederland is. Zo moet uw auto aangegeven worden nadat deze in Nederland is aangekomen. Gelukkig hoeft u dit niet hals over kop te regelen; u heeft hier 12 maanden de tijd voor. Er zijn wel een aantal documenten nodig om aangifte te kunnen doen. Natuurlijk hoort hier een kopie van uw identiteitskaart of paspoort bij, de inschrijving in de basisadministratie van de gemeente waar u in Nederland woont en een kopie van de factuur van de auto. Al deze documenten zijn benodigd. Natuurlijk moet u altijd in Nederland uw nieuwe auto aangeven.

Verzeker uw auto na het importeren goed

Alle auto’s in Nederland moeten verzekerd zijn. Dat geldt dus ook voor uw geïmporteerde auto. Laat u een auto importeren door een specialistisch bedrijf, dan moet ook het transport verzekeren. Zo weet u zeker dat als er bijvoorbeeld een schip in zwaar weer terechtkomt, het beschadigd raakt. Natuurlijk gebeurt dit zelden en verloopt het vervoer van het voertuig vrijwel altijd vlekkeloos. Natuurlijk wilt u verzekerd zijn tegen onvoorziene schade als bij een auto invoeren. Gaat u in zee met een professioneel auto import bedrijf, dan kunt u hier ook vrijwel altijd een verzekering afsluiten. Deze verzekering eindigt dan zodra u de auto in het bezit heeft.  

Auto importeren: laat het doen door een specialist met kennis van invoerrechten

Bent u van plan om een auto te importeren? Dan kunt u het geregel overlaten aan een expert. Deze kan de door u gewenste auto importeren. Kies hierbij voor een bedrijf dat de nodige kennis heeft van invoeren en de kosten die komen kijken bij het importeren van auto’s. Natuurlijk is het iet alleen mogelijk om auto’s te importeren, maar kunnen ook motoren en oldtimers geïmporteerd worden. De uiteindelijke prijs die u betaalt voor de auto, zal bestaan uit verschillende onderdelen zoals de transportkosten, BTW, aankoopprijs en invoerrechten. Natuurlijk wilt u niet te veel betalen; kies daarom altijd voor een bedrijf dat eerlijke prijzen hanteert.

Auto invoeren en de administratieve rompslomp laten regelen door een specialist

Post navigation