Losverdes SOS
Image default
Vakantie

Unieke vakantie? All Over Tours!

Een rondreis Mauritius, wat zou jij daarvan denken? Deze zelfstandige republiek in de Indische Oceaan leent zich bij uitstek voor een luxe vakantie. Mauritius bestaat uit meerdere eilanden en valt onder de Afrikaanse landen. De hoofdstad is Port Louis. De meerderheid van de bevolking -die bestaat uit ruim 1.350.000- hangt het hindoeïsme aan. Circa 68% van de mensen heeft een Indiase oorsprong.

Tijdens een vakantie op maat naar Mauritius kan onder meer het volgende op het programma staan:

· luieren en zonnebaden in een comfy ligstoel op een wit zandstrand aan helderblauw water;

· verblijf in bijzonder charmante en kleinschalige verblijven

· sportieve activiteiten als duiken, zeilen, waterskiën en snorkelen;

· wandelen in de prachtige natuur;uit eten bij toprestaurants.

En dan kun je ook nog meedoen aan interessante excursies waarbij je kennismaakt met allerlei historische plekken en culturele hoogtepunten.

Een privé gids kent de verborgen parels

Als je kiest voor een reis met gids zijn dit een aantal mogelijke landen: Nieuw-Zeeland, Tanzania, Thailand en Cambodja. Nieuw-Zeeland nemen we als voorbeeld. Tijdens deze vakantie kun je het Noordereiland, het Zuidereiland en een of meerdere kleinere eilanden bezoeken. In de hoofdstad Wellington zul je je zeker vermaken. Enkele tips zijn: Te Papa (het nationaal museum van Nieuw-Zeeland), het wild- en natuurpark Zealandia Sanctuary en de Oude Kathedraal van St Paul. Natuurlijk maak je in Nieuw-Zeeland kennis met de Maori cultuur. De Maori’s zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. De taal die zij spreken heet ook Maori. Het woord Maori betekent ‘normaal / gewoon persoon’. Er wordt een oorspronkelijk, echt persoon mee bedoeld.

Volgens bronnen trokken de eerste Maori’s al in de middeleeuwen richting Nieuw Zeeland. Toen eeuwen later de eerste Europeanen er aan land kwamen, waren de gevolgen enorm. Ze kochten heilige grond op en namen allerlei Westerse spullen mee. In de Maori cultuur vind je veel mythen, waarbij voorouders als goden worden vereerd. Anno nu zijn er nog steeds Maori’s die leven als in vroeger tijden. Ze wonen in hetzelfde stamgebied, dragen de oorspronkelijke klederdracht en hebben Tā moko (tatoeages) op hun gezicht.

Ontdek het zelf, via een reis met gids. Natuurlijk All Over Tours.

https://www.allovertours.nl