Losverdes SOS
Image default
Tweewielers

olie 4takt kopen online

Een scooter kan niet zonder de juiste olie. 4takt scooters verbruiken doorgaans zeer weinig olie, het is wel van belang de juiste 4takt olie te gebruiken. Naast drie soorten olie; mineraal, semi-synthetisch en synthetische olie 4takt moet je ook rekening houden met de viscositeit ofwel dikte. Wanneer je de verkeerde olie kiest zal jouw scooter in het beste geval minder goed presteren, in het slechtste geval moet je het volledige motorblok vervangen. Let dus op wanneer je de olie 4takt gaat vervangen!

 

Drie olie 4takt soorten

 

  • Minerale olie: Dit is de goedkoopste olie, deze olie is doorgaans wat dunner waarmee het uitstekend is als inloopolie.
  • Semi-synthetische olie: Deze olie is iets duurder en zal voor veel scooterrijders een goede olie 4takt bieden voor niet teveel geld.
  • Synthetische olie: Deze olie 4takt is duurder en dikker, deze olie is uitstekend in het schoonhouden van de motor wat afzetting op het motorblok kan voorkomen.

 

Viscositeit ofwel dikte olie 4takt

De dikte van olie voor 4takt scooters is niet onder elke temperatuur gelijk. Daarom zijn er verschillende soorten olie op de markt gebracht. 5W40 is bijvoorbeeld voor lagere temperaturen terwijl 15W40 juist voor warme periodes geschikt is. Veel scooter fabrikanten adviseren het hele jaar door 10W40 olie 4takt te gebruiken, raadpleeg de handleiding voor de juiste informatie of vraag het na bij de leverancier.

 

Is duurdere olie 4takt beter?

Zoals we eerder hebben aangegeven is synthetische olie beter in het schoonhouden van het motorblok. Dit zul je vaak pas na verloop van tijd merken. Waar je ook voor kiest, schakel niet steeds over op andere olie. Wanneer jouw scooter slecht reageert op de gekozen olie 4takt is het verstandig om deze direct te vervangen. Het type olie is in principe belangrijker dan het merk, merkloze olie betreft wel vaker minerale olie.

 

Zonder olie zal jouw scooter niet lang rijden, zorg goed voor jouw scooter en je kunt er veel kilometers mee maken zonder problemen!

https://www.scooteronderdelenshop.com/