Losverdes SOS
Image default
Tweewielers

Kettingslot kopen

 

De beste accessoire voor een scooter is en blijft een kettingslot. Je kunt het eerste kettingslot kopen die je tegenkomt, maar er zijn wel degelijk verschillen om rekening mee te houden. Als je de informatie in dit artikel hebt gelezen kun je met een gerust hart het juiste kettingslot kopen.

Koop een kettingslot met ART rating

Stichting ART is een Nederlandse initiatief waarbij sloten getest worden op veiligheid. Hoe langer het duurt om het slot open te breken hoe hoger de rating is. Op een gekeurd slot staat ART vermeldt met een aantal sterren. Hoe hoger het aantal sterren hoe veiliger het slot is.

Het is niet verplicht voor de fabrikant om een kettingslot te laten testen, als je een diefstalverzekering wilt afsluiten moet je wel een ART gekeurd kettingslot kopen, meestal met drie sterren of hoger. Houd daar dus rekening mee wanneer je een kettingslot bestelt.

Het slot hoort ook bij de ketting

Een kettingslot is meer dan de metalen schakels, je moet het slot ook afsluiten met een sleutel. Sommige sloten hebben een speciaal afdekklepje. Als die zich op het slot bevindt maak daar dan ook gebruik van! Dat voorkomt zand, water en vuil in het slot. Als het slot vies wordt na verloop van tijd kan het voorkomen dat het slot niet meer goed werkt. Het slot kan ook van binnen gaan roesten. Sluit dus het klepje van het slot!

Let op een lengte van het kettingslot

Je kunt het beste een langer kettingslot kopen zodat je de scooter aan een lantarenpaal of een fietsenrek kunt bevestigen. Een korter slot kan alleen maar aan het wiel worden vastgemaakt. Een kort slot past wel makkelijker in de bagageruimte van de scooter. Naast de lengte moet je ook rekening houden met de dikte van de schakels en de ruimte tussen de spaken van de wielen. Sommige scooters met een kleine wiel diameter bieden niet zoveel ruimte. Dan kun je beter een kettingslot kopen met smallere schakels. Zolang de ART rating hoog is zijn deze sloten net zo veilig.

Er zijn volop kettingsloten verkrijgbaar, voor elke scooter en situatie is er een geschikte ketting te vinden. Vergelijk ze in de webwinkel en maak zelf de beste keuze.

https://www.scooteronderdelenshop.com/