Losverdes SOS
Image default
Travel

Op vakantie in een tiny house

Ongetwijfeld heb je al eens gehoord over het fenomeen “tiny house”. Her en der in het land worden hele wijken gebouwd die alleen uit tiny houses bestaan. Sommigen zien het tiny house als antwoord op het woningtekort. Anderen willen kleiner wonen omdat dit duurzamer is. Omdat een tiny house vaak wat goedkoper is, trekt het ook mensen aan die hun woonlasten willen verlagen.

De oorspronkelijke tiny house movemement is ontstaan om duurzamer te leven. Daarin wordt afscheid genomen van (onnodig) materialisme. “Tiny Housers” willen kleiner wonen, met alles wat je nodig hebt, maar zonder overbodige meuk.

Wonen in een tiny house  is niet voor iedereen

Een tiny house is echter niet voor iedereen. Want hoewel een tiny house een volwaardige woning is, is het met maximaal 50 vierkante meter een stuk kleiner dan we gewend zijn. Maar ook als je niet permanent in een tiny house wilt wonen, voel je je er misschien wél door aangetrokken. Je zou niet de enige zijn die op vakantie gaat in een tiny house.

Hoe organiseer je een vakantie in een tiny house

Als je in de media hoort over een tiny house, zijn het meestal bouwprojecten. Deze initiatieven zijn écht bedoeld voor permanente bewoning. Het tiny house is niet bedoeld als recreatiewoning. En omdat het gemiddelde tiny house géén logeerkamer heeft, zit het er niet in op vakantie te gaan in zo’n tiny house.

Het idee een tiny house te gebruiken om op vakantie te gaan druist een beetje in tegen de oergedachte van het minimalisme waar de tiny house movement op gebouwd is. Tja…het is misschien niet de bedoeling achter de oorspronkelijke tiny house movemement, maar steeds meer verschillende aanbieders ontdekken dat een tiny house een perfect vakantiehuisje is.

Daardoor kan wie zoekt naar een basic vakantie-accommodatie op steeds meer plekken op vakantie in een tiny house. Niet alleen in Nederland en België, maar ook in Denemarken, Duitsland en Oostenrijk. Het boeken is in een paar klikken gedaan. Daardoor kan iedereen lekker op vakantie in een tiny house.