Losverdes SOS
Image default
Sport

Sporten op de trampoline

Het is een hype die je plots in alle sportscholen ziet opduiken: jumping fitness, oftewel dus trampolinespringen. Bij deze fitness trend maak je dansbewegingen (denk aan zumba) terwijl je springt op een trampoline en het ritme van de muziek volgt. De intensiteit van de bewegingen kan je zelf bepalen door je harder of minder hard af te zetten terwijl je springt.

Ga naar de sportschool of je kan zelf een trampoline kopen online, want deze workout heeft enkel voordelen!

  1. Je verbrandt super veel caloriën, uit recent onderzoek blijkt namelijk dat als je gedurende negentien minuten springt, je als vrouw 8,3 caloriën per minuut verbrandt. Als je het een uur volhoudt, kan je tussen de 500 en zelfs 700 caloriën verbranden!
  2. Als je de workout in de sportschool volgt, kan je je samen met je vriendinnen lekker uitleven op de muziek terwijl je wordt aangespoord door de instructeur. Als je thuis in je tuin zelf gaan trampolinespringen, kan je ook een muziekje opzetten en je helemaal laten gaan. Het voelt niet eens als een workout, want trampolinespringen is natuurlijk gewoon hartstikke leuk.
  3. Door de vering in de trampoline krijgt je lichaam maar een lichte impact te verwerken. Zo worden je gewrichten gespaard en krijg je minder snel last van pijn of blessures. Ook zorgt de combinatie van de soepele bewegingen en de elasticiteit ervoor dat je geen spierpijn krijgt achteraf.
  4. Bij trampolinespringen train je vooral je billen, bovenbenen en bekkenbodem. Het is dus een ideale workout om daar wat gewicht te verliezen en mooie spieren te kweken.
  5. Het is een goede oefening voor je evenwicht: Door te focussen op hoe je neer komt na een sprong, verbeter je je evenwicht. Natuurlijk moet je niet meteen meters hoog de lucht in springen, maar lichtjes opbouwen. Als beginner kan het ook slim zijn een trampoline randkussen te zetten.

Ik ben alvast overtuigd!

https://www.trampolines.nl