Losverdes SOS
Image default
Onderwijs

Diverse werkzaamheden als verkoopmedewerker

Verkoopmedewerkers kom je hoofdzakelijk tegen in de detailhandel maar het is niet zo dat je alleen maar daar kunt werken. Ook in het bedrijfsleven vind je verkoopmedewerkers maar deze vullen hun functie op net even een wat andere manier in. Vraag je je wel eens af Wat doet een verkoopmedewerker?

Informatie over de functie

Kijk dan eens op de website van Fabius opleiding bij de cursus tot verkoopmedewerker. Hier vind je alle informatie over de opleiding dit je kunt volgen om verkoopmedewerker te worden maar ook wat een verkoopmedewerker allemaal doet. Dit kan zeer uiteenlopend zijn, mede afhankelijk van waar je werkt.

Verkoopmedewerker in de detailhandel

Als verkoopmedewerker in de detailhandel maar ook online sta je klanten te woord. Je geeft ze informatie over producten en beantwoordt hun vragen. Daarnaast kun je ze adviseren over de aankoop van bepaalde producten en de verkoop afhandelen. Vaak krijg je te maken met administratieve handelingen of werk je in de detailhandel aan de kassa.

Ook werken op andere plekken

Verkoopmedewerkers vind je dus veel in de detailhandel maar niet alleen daar. Zo kun je ook ingezet worden op beurzen of evenementen, in een showroom of aan de receptie van een bedrijf of werk je binnen een bedrijf op de verkoopafdeling of klachtenafhandeling. Hoe het ook zij, het contact met de klant staat in deze functie voorop. Jij hebt goede communicatieve vaardigheden en helpt de klant waar nodig. Dit kan met advies zijn, de afhandeling van klachten betreffen of de verkoop van producten.

 

Kunnen communiceren is belangrijk

Als je communicatief niet zo vaardig bent kan dit wel aangeleerd worden tijdens een opleiding maar het is de vraag of deze functie wel zo geschikt is voor jou. Kijk daarom altijd goed aan welke eigenschappen je dient te voldoen voordat je aan een opleiding begint of een baan zoekt in deze sector.