Losverdes SOS
Image default
Offers

Snorscooter bestellen

Wil je een snorscooter bestellen maar heb je moeite de juiste keuze te maken? Als je voor het eerst een snorscooter wilt kopen zijn er een aantal zaken waar je zeker op moeten letten alvorens een snorscooter te bestellen. Loop deze checklist even door en je vindt snel de perfecte snorscooter voor jou!

Snorscooter met maximale snelheid van 25 km/u

Een snorscooter mag maximaal 25 km/u rijden. Er zit een begrenzer op de snorscooter die de motor afremt zodat je niet sneller kunt rijden. Je merkt dat bijvoorbeeld goed wanneer je van een helling afgaat. Hoewel de zwaartekracht je sneller wilt laten rijden zal de begrenzer je afremmen. Er zijn ook begrenzers waarmee je 35 of zelfs 45 km/u kunt tijden maar daarmee loop je wel het risico dat de verzekering je niet zal dekken bij een ongeval.

Snorscooters zijn niet allemaal gelijk

Hoewel de meeste snorscooters er tegenwoordig bijna hetzelfde uitziet kan de kwaliteit behoorlijk verschillen. De meeste snorscooters zijn gebaseerd op het Vespa model, de zogenaamde Retro Scooter. De goedkope Chinese snorfietsen zien er mooi uit, maar leveren niet altijd dezelfde kwaliteit als de merk scooters. Dat hangt ook af van de assemblage. Als je voor zekerheid gaat kun je beter kiezen voor een merkscooter, als je toch liever een budget optie kiest kun je voordat je de snorscooter gaat bestellen even contact opnemen met de dealer voor advies.

Geen helmplicht bij een snorscooter

Omdat je op het fietspad moet rijden met een snorscooter hoef je geen helm te dragen. Het mag natuurlijk wel, het is veiliger en als je last hebt van insecten of van neerslag kan het ook comfortabel zijn. Meestal is een eenvoudige jethelm met een vizier al voldoende voor een stukje extra veiligheid en wat meer comfort op de weg. Let er wel op dat je de helm niet in iedere snorscooter kunt opbergen.

Vergeet niet een slot te kopen

Op elke snorscooter zit een stuurslot, maar een degelijk kettingslot mag ook zeker niet ontbreken. Een ART gekeurd slot is een goede investering op jouw snorscooter, hoe hoger de rating hoe beter het slot. Een lang slot kun je om een paal of fietsenrek hangen, een kort slot is lichter, je kunt dan alleen het wiel vastzetten. Kies dan voor het achterwiel, dat is de veiligste methode om het slot te bevestigen.

Als je voor het eerst een snorscooter gaat bestellen let dan goed op deze tips en als je er niet uitkomt neem je gewoon even contact op via de webwinkel voor een antwoord op al jouw vragen.