Losverdes SOS
Image default
Gezondheid

Oplossingen voor een goede nachtrust

 

Slapen is voor iedereen belangrijk, dat is algemeen bekent. Waarom is slaap eigenlijk zo belangrijk? Tijdens je slaap herstelt je lichaam van de dag ervoor. Je kan dus wel nagaan dat op een dag dat je veel inspanning hebt geleverd een goede nachtrust heel belangrijk. zowel geestelijk als fysiek herstel vind plaats tijdens de tijd dat je slaapt. Je nachtrust is niet alleen nodig om de dag ervoor te verwerken, maar ook om goed te kunnen functioneren de dag erna. Als je niet voldoende slaapt dan zal je merken dat je concentratie een stuk minder is. Dit kan je op je werk hinderen maar ook in het privé. Als jij je kinderen naar school brengt in de auto en je let niet goed op kunnen er vervelende dingen gebeuren. Slechte slaap gooit ook je emotionele gezondheid in de war. Dit zorgt ervoor dat je chagrijnig, verdrietig of agressief kan zijn zonder duidelijke reden. Ook dit heeft grote invloed op je dagelijkse leven. Slechte slaap kan soms zelfs wel eens leiden tot depressies.

Misschien wel het meest gevaarlijke is dat het je gezondheid aantast. Zo blijkt uit onderzoek dat als je te weinig slaapt in een nacht de kans op een hardstilstand of beroerte enorm toeneemt. Je kan dus wel zeggen dat het niet slapen levens gevaarlijk is!

Wat minder extreme gevolgen van slaaptekort of slechte slaap is dat je er minder fleurig en gezond uit gaat zien. Dit is niet goed voor het zelfvertrouwen en kans soms de sociale interactie lastig maken. Er zijn verschillende oplossingen om beter te slapen bijvoorbeeld slaap bevorderende middelen. Deze middelen zijn over het algemeen alleen maar te krijgen op doktersrecept. Het is beter om eerst minder extreme maatregelen te nemen, bijvoorbeeld het aanschaffen van een kwalitatief en groot genoeg matras. Als een goed matras niet groot genoeg is of niet van goede kwaliteit is heeft dit gevolgen voor je nachtrust. Voor mensen die alleen slapers is een matras 120×200 ideaal om de nacht mee door te komen. Je hebt zo genoeg ruimte om lekker te liggen en je te bewegen. Voor mensen die samen slapen wordt er aangeraden om een matras 160×200 te nemen, ook met dit matras heb je dan genoeg ruimte om samen goed de nacht door te komen.

https://www.just-dream.nl/