Tips tegen een kater

Geniet jij ook altijd zo van drankjes met alcohol? dan ben je zeker niet de enige. Een lekker wijntje of biertje op zijn tijd hoort gewoon bij het leven, en daar moet je natuurlijk ook altijd intens van genieten. Maar soms drink je weleens net iets te veel. Als gevolg hiervan heb je de volgende morgen last van een enorme kater. Gelukkig zijn er tal van manieren om dit te verlichten en om dit voortaan te voorkomen.

Symptomen van een kater

Wanneer je net iets te veel gedronken hebt dan word je weleens brak wakker. Maar wat zijn nou eigenlijk precies de symptomen van een kater?

– Misselijkheid
– Bonkende hoofdpijn
– duizelighied
– vermoeidheid
– lusteloosheid
– overgevoeligheid voor externe prikkels

Hoe kan ik een kater voorkomen?

Om een kater te voorkomen is het raadzaam om niet de hele avond door alcohol te drinken. Wissel het eens af met een ander drankje zoals een colaatje of glaasje water. Blijf ook eten. Een lege maag incombinatie met alcohol is geen goed idee. Een stevige maaltijd voor het drinken en kleine hapjes tussendoor zal ervoor zorgen dat je je veel helderder voelt.

Een ander goed idee is om een anti-kater pil te nemen. Deze neem je vooraf of erna in. Het zorgt ervoor dat alcohol sneller afgebroken wordt waardoor een kater verminder of zelfs wordt voorkomen. In een anti-katerpil zitten vele goede stoffen die de enzymen in de lever ondersteunen en versnellen. 

Is het kwaad al geschiedt?

Blijf dan lekker lang in je bed liggen, neem een stevig maar wel redelijk gezond ontbijt en ga even naar buiten. Frisse lucht maakt een hoop goed. En drink vooral veel water gedurende de hele dag. Je lichaam is namelijk ontzettend uitgedroogd door de alcohol en water doet je dan zeker goed.

Hoe voorkom ik een hangover?

Post navigation