Losverdes SOS
Image default
Energie

Biofilters van Prismafilter

Wilt u op een vernieuwende en milieuvriendelijke manier de uitstoot van uw dierhouderij reduceren? Denk dan eens aan biofilters van Prismafilter. Biofilters worden gebruikt in biologische luchtwassers voor onder andere stallen met pluimvee, kalveren, varkens en knaagdieren.

Waarom een biofilter?

Biofilters werken met filterende elementen die uit de natuur komen zoals houtsnippers, kokosschalen in combinatie met micro-organismen en schimmels. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën tijdens het reinigen van de lucht en dat is beter voor het milieu. Daarbij is een biofilter goed geschikt voor het zuiveren van lucht over grote oppervlakten en gaat het filter, afhankelijk van de situatie, 1 tot 10 jaar mee.

De werking van een biofilter

Wanneer een biofilter vieze lucht reinigt gebeurt het volgende:
De vieze lucht wordt aan de onderkant van het biofilter aangevoerd en door het bed van houtsnippers met microben gestuurd. De microben gebruiken de vieze lucht als voedsel. Na een korte tijd komt de schone lucht aan de bovenkant er weer uit.

Belangrijk om rekening mee te houden

Het is belangrijk dat een biofilter niet te koud of warm is, te droog of nat, want dat beïnvloed de goede werking van de culturen die in het filter leven. De lucht moet gelijkmatig door het filter heen kunnen stromen. Ook mag de vervuiling in de lucht niet giftig zijn voor de micro-organismen, anders sterven ze en houdt de werking van het filter op.

Meer informatie

Wilt u meer weten over biofilters van Prismafilter en hoe ze uw stallen en omgeving op een milieuvriendelijke manier kunnen verreiken met schone lucht? Neem dan contact op met onze medewerkers. We helpen u graag met persoonlijk advies en het plaatsen van biofilters.

http://www.prismafilter.nl/agrarische-filters/pluimveehouderij/biofilter/