Losverdes SOS
Image default
Dienstverlening

Het ambacht

Wist je dat ruim 800.000 Nederlanders hun brood in het ambacht verdienen? Dat er in ons land 420.000 ambachtelijke bedrijven zijn en er ruim 165 miljard omzet wordt gegenereerd in de ambachten?

Wat is een ambacht?

Ambacht is creatief handwerk, maatwerk, vakmanschap en passie. In het ambacht zijn dan ook veel verschillende beroepen: van banketbakkers tot goudsmeden, van pedicures tot hoedenmakers, van vioolbouwers tot glazenwassers en straatmakers. De behoefte aan ambachtsmannen en vrouwen in Nederland is groot.

Voor jezelf beginnen met een ambachtelijk beroep

Houd je van maatwerk, vakmanschap en heb je passie voor je ambacht? Dan zou je zelfstandig ondernemer in het ambacht kunnen worden. Het ambacht is weer helemaal van nu. Consumenten kiezen steeds vaker voor maatwerkoplossingen, hoge kwaliteit en producten of diensten met een persoonlijke touch. Je vindt dat bijvoorbeeld terug bij ambachtelijke bakkers, goudsmeden, pedicures, hoedenmakers, meubelmakers en glazenmakers. Maar ook bij modernere ambachten, zoals App- en websitebouwers.

Ondersteuning bij het starten met een ambachtelijk beroep

Als ambachtsman of -vrouw voor jezelf beginnen, sta je niet alleen. Het CvAE biedt een online community waar volop informatie kunt vinden. Meld je aan en maak alvast je eigen mini-site, zodat iedereen je online weet te vinden.

Meer informatie over de wereld van het ambacht

Wil je meer weten over de wereld van het ambacht? Registreer je dan bij het CvAE en krijg toegang tot je eigen branchepagina met branchespecifieke informatie. Je leest er ambachtsnieuws, ambachtsinspiratie en alles over het werken in jouw ambacht. Ontdek tips en trucs voor het opstarten van jouw eigen ambachtsbedrijf en maak gebruik van de branchecode en RI&E checklists. Zo bewaak je de kwaliteit in je bedrijf en start je met een voorsprong.

http://www.cvae.nl/