In verschillende branches zijn ze niet meer weg te denken. Zo zie je ze in ziekenhuizen, in de horeca maar ook in de industrie is het niet meer weg te denken. De Thermobox is een allround product wat in verschillende setting en facetten gebruikt kan worden. De boxen zijn verkrijgbaar in diverse menu-verdeelsystemen en afmetingen. Zo zijn de producten eenvoudig af te stemmen op uw toepassing. Naast standaard producten bieden veel leveranciers custom made oplossingen. Elke branche en afdeling stelt andere eisen aan thermoboxen en afruimwagens. Denk aan niet geïsoleerde boxen, actief gekoelde of verwarmde wagens en gekoppelde en ontkoppelde producten. Ook in centrale keukens wordt veel maatwerk geleverd. Bijvoorbeeld omdat de ruimte beperkt is. De levering van een multifunctionele wagen is dan doorgaans gewenst. Het is verstandig altijd vooraf de showroom van een specialist te bezoeken om inspiratie op te doen.

Een thermobox kent vele toepassingen

Een thermobox voor transport is een product wat het vervoer van voedingsmiddelen gemakkelijk maakt. Zo kan er gemakkelijk vervoerd worden met de verschillende voedingsmiddelen, ideaal voor bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Echter is het ook handig voor onderweg of op vakantie. Niet alleen boxen kunnen maaltijden op de juiste temperatuur houden, ook een afruimwagen voor de horeca kan zo worden uitgevoerd dat het temperatuurswisseling van voedsel tegen gaat. De producten hebben een isolerende werking waardoor de oorspronkelijke temperatuur van maaltijden behouden blijft. Thermoboxen zijn voor meerdere doeleinden geschikt. Naast de horeca worden ze bijvoorbeeld ook veel toegepast in de zorg.

Temperatuur is een belangrijk onderdeel van de smaak: hou deze optimaal met behulp van thermobox

Belangrijk is dat de temperatuur van de voedingsmiddelen in een thermobox consistent is, dit zorgt dat de maaltijd geserveerd uit een thermobox ook lekker is. Naast de smaak is de temperatuur een belangrijke factor. De temperatuur van een gerecht heeft de eigenschap altijd in de richting van de omgevingstemperatuur te gaan. Is het warm, dan geeft een gerecht warmte af. Een koud gerecht neemt warmte op. Het aanpassen van de omgevingstemperatuur aan die van een gerecht is echter niet voldoende. Het bewaren en/of vervoeren van etenswaar in een goed geïsoleerde thermobox biedt een uitkomst. Ook een afruimwagen is in de horeca onmisbaar. Het gerecht geeft hierdoor vrijwel geen warmte af aan de omgeving en neemt het ook niet meer op.

Een thermobox, uniek gemaakt aan de hand van uw wensen

Post navigation