Losverdes SOS
Image default
Dienstverlening

Afscheid nemen

Afscheid nemen is iets dat je bijna dagelijks doet. Echter zit er een verschil in het gedag zeggen van een vriend die je enkele dagen later weer terug ziet en het afscheid nemen van een vertrekkende collega. Het verschil zit hem in enkele dingen. Want die vriend zal je snel weer zien, maar die collega zie je wellicht nooit meer. Afscheid nemen is dus een heel gewone alledaagse gebeurtenis. Vanmorgen heb ik afscheid genomen van mijn moeder en straks zeg ik mijn collega’s gedag. Het is iets dat vanzelfsprekend is voor de mens. Lees in deze blog nog meer over afscheid nemen.

Afscheid nemen van een geliefde

Natuurlijk zit er een verschil tussen het afscheid nemen van een vertrekkende collega of het afscheid nemen van een stervend familielid. Het definitief afscheid nemen van een geliefde is wellicht het ergste wat de mens kan overkomen. Jonge kinderen snappen dit vaak niet. Zij denken dat ze de gene waar ze afscheid van nemen meer snel zullen zien, de ouders proberen wel uitleg te geven en de kinderen aan te sporen om bijvoorbeeld een cadeautje te maken maar snappen doen ze het vaak nog niet echt. Voor kinderen is een scheiding emotioneel moeilijker omdat ze dan hun vader of moeder minder vaak zouden zien en dat zijn ze niet gewend. Aangezien ze van jongs af aan weinig moment zonder hun vader en moeder hebben doorgebracht. Hierdoor voelen kinderen hier snel gemis door. Voor volwassenen is dit anders. Die begrijpen gelijk dat het moment van afscheid nemen wellicht de laatste keer is dat zij de geliefde nog zien. Zo ook bij het afscheid nemen van een collega.

Afscheid collega

Het afscheid nemen van een collega is dagelijkse kost. Maar niet als deze collega voorgoed vertrekt. Veel collega’s kopen daarom een afscheidscadeau en originaliteit staat dan voorop. Daarom is Jilster een aanrader voor iedereen. Bij Jilster kan je zelf een tijdschrift maken voor je collega die vertrekt. Zodat ze altijd aan die tijd terug kunnen denken. open website >