Losverdes SOS
Image default
Bedrijven

Werken en leven

Je kunt werken om te leven, of leven om te werken. Een goede balans vinden tussen je werk en je privéleven is erg belangrijk voor jezelf en voor jouw welzijn. Zo is het belangrijk dat je je privéleven en werk goed gescheiden kan houden. Op je werk is het belangrijk dat je bezig bent met werk en thuis moet je bezig zijn met je privéleven. Dit moet niet te veel overlopen omdat het niet goed voor je is om op je werk veel met je privéleven bezig te zijn en andersom. Je moet hier dus een goede balans tussen vinden en goed kunnen switchen tussen deze twee dingen. Je bent op je werk namelijk veel vitaler wanneer je niet ook thuis nog eens bezig bent met je werk. Een outplacementbureau kan je helpen bij dit soort dingen.

Zo is het belangrijk om goed te beseffen wat je precies wilt met je carrière. Ben je tevreden met je huidige positie binnen het bedrijf? Zijn er doorgroeimogelijkheden? Of is dit het meest haalbare binnen dit bedrijf? Wanneer je hier over nadenkt, is het belangrijk dat je stilstaat bij de gedachte of je nog door wil groeien of dat je blij bent met wat je bereikt heb en tevreden ben met deze baan. Misschien heb je geen ambitie meer om carrière te maken en heb je het naar je zin met de baan die je nu hebt.

Je werk- en privéleven gescheiden houden kan bij sommige banen nog wel eens moeilijk. Bij sommige mensen blijft het werk toch in hun hoofd malen nadat zij de werkdeur eind van de middag achter zich gesloten hebben. Bij sommige banen komt dit meer voor dan bij andere, maar toch is het erg belangrijk om dit los te laten wanneer je de deur achter je gesloten hebt. Je moet namelijk goed uitrusten en relaxen ’s avonds om de volgende dag weer fitheid en vitaliteit uit te stralen en weer energie hebt om aan de slag te gaan.

http://carrierepoort.nl