Losverdes SOS
Image default
Bedrijven

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer

Muggenoverlast slaapkamer

Muggenoverlast in de slaapkamer is erg vervelend en daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Zodra je het raampje en het licht in de slaapkamer open laat staan, dan komen ze met grote aantallen naar binnen. Het vervelendste van muggen op de slaapkamer is toch wel het gezoem. Veel mensen kunnen daar niet van slapen en liggen zo nachtenlang wakker. Niet heel prettig voor je nachtrust dus. Daarnaast zitten de muggen niet voor niks bij jou op de slaapkamer. De muggen hebben namelijk trek en wachten hun moment om te bijten rustig af. Zodra jij dan eindelijk in slaap valt pakken zij hun kans. Zo kan het zo maar voorkomen dat je volgende ochtend wakker wordt met ontzettend veel jeukende bulten. Niet zo heel prettig.

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer

Gelukkig zijn er tal van manieren om muggen in de slaapkamer zoveel mogelijk te voorkomen en elimineren. Hieronder tref je de best werkende methodes:

1) Doe s’nachts je ramen en deuren dicht en het licht uit. Op deze manier kunnen de muggen niet je slaapkamer binnen dringen wanneer je er niet bent.

2) Plaats horren voor ramen en deuren: muggen kunnen niet door de horren binnendringen. Dit is dus een hele efficiënte manier om muggen buiten de deur te houden.

3) Plaats een muggenlamp: een muggenlamp is zeer efficient in het afvangen van muggen. Een muggenlamp boost CO2 na. Dit is wat wij mensen uitademen en waar muggen voornamelijk op afkomen. Daarnaast is een muggenlamp vaak ook voorzien van een ventilator om ze naar binnen te halen en blauw UV-Licht.
Tip: vind je nou dat de muggenlamp niet stil genoeg is? plaats hem dan op de overloop of net buiten je slaapkamer. Houd vervolgens dan wel de deur open en sluit de ramen.

Handige weetjes

Wist je dat muggen niet van tocht houden? Een ventilator op je slaapkamer plaatsen is daarom ook zeker geen slecht idee. Het is een heel goed instrument om zowel de kamer te verkoelen als om muggen op afstand te houden.

Er zijn speciale kruidenplantjes die een geur afgeven waar muggen een hekel aan hebben. Denk aan munt, tijm, rozemarijn maar ook bijvoorbeeld chrysanten, de geur van vers gezette koffie, de geur van citroen oftewel citronella en knoflook werkt ook goed om muggen op afstand te houden.