Een stangafdichting, evenals een zuigerafdichting, is ontworpen voor het gebruik in hydraulische cilinders voor de afdichting van vloeistof. Hierbij biedt de stangafdichting een goede afdichtingsoplossing. Deze afdichtingen zorgen ervoor dat de cilinder niet naar buiten kan gaan lekken. De vloeistof blijft dus te allen tijde in de cilinder. Zodoende kunnen er geen gevaarlijke lekkages ontstaan. De stangafdichting dicht af op de cilinderstang en wordt aan de buitenkant van de cilinder gemonteerd. De afdichtingen zijn in nagenoeg alle media toe te passen en bieden een optimale bescherming tegen het penetreren van media in het systeem. Zo heeft u de garantie dat uw hydraulische cilinders uitstekend beschermd worden.

Eenvoudig te installeren stangafdichting

Hoewel het verstandig kan zijn om voor de aanschaf van een stangafdichting een expert in te schakelen, is de installatie ervan prima zelf te doen. Voor u het weet heeft u de stangafdichting gemonteerd aan de buitenkant van de cilinder. De installatie van een afdichting kunt u dus prima zelf doen. Mocht u de montage toch willen overlaten aan een specialist, dan is dat ook geen probleem. De gediplomeerde monteurs van een erkende leverancier kunnen de zuigerafdichting of stangafdichting voor u monteren. Verder kunnen zij u ook voorzien van een deskundig advies over de meest geschikte afdichtingen voor uw bedrijf. Op basis van een 2D tekening of 3D tekening wordt u getoond welke afdichting u het beste kunt gebruiken.

Deskundig advies over de ideale stangafdichting en zuigerafdichting

Staat u op het punt een zuigerafdichting of stangafdichting te kopen voor het afsluiten van een hydraulische cilinder? Dan is het verstandig om advies te vragen over wat de ideale afdichting is voor uw toepassing. Een expert geeft u de nodig informatie over alle ins en outs van de stangafdichting of zuigerafdichting die u nodig heeft. Wilt u daarnaast bijvoorbeeld ook een roterende afdichting aanschaffen? Ook dat is mogelijk bij een gespecialiseerde leverancier! Een roterende afdichting wordt gebruikt om smeermiddelen op hun plaats te houden. Zodoende wordt het binnendringen van water en modder in een cilinder voorkomen en kan de cilinder langer zijn functie uit blijven oefenen.

Stangafdichting: oplossing voor vloeistof afdichting in hydraulische cilinders

Post navigation