Het klinkt logisch, maar spuitgietbedrijven dienen te voldoen aan belangrijke kwaliteits- en hygiënevoorschriften. Weet u of uw partner dat doet? Voor spuitgietbedrijven gelden bepaalde kwaliteits- en hygiënevoorschriften. Daarvoor worden vaak gestandaardiseerde processen en procedures gevolgd bij de productie van kunststof verpakkingen. Ten eerste werken spuitgietbedrijven vaak volgens de ISO 14001 norm. Dit is een milieunorm die wordt gebruikt voor milieu managementsystemen. Wanneer deze norm wordt gevolgd bij de productie van kunststof verpakkingen, wordt structureel aandacht besteed aan de milieuprestaties gedurende de bedrijfsvoering. Speciaal voor spuitgietbedrijven die kunststof verpakkingen voor levensmiddelen produceren is er ook de BRC-IoP certificering. Deze certificering krijgt een bedrijf als het een formeel risicoanalysesysteem en gedocumenteerd managementsysteem heeft en de fabrieksstandaarden, producten, processen en personeel worden beheerst. Een bedrijf dat deze certificering heeft ontvangen, kan u kwaliteit garanderen.

Moderne productiefaciliteiten van spuitgietbedrijven voor het maken van kunststof verpakkingen

Bovendien moeten spuitgietbedrijven over moderne productiefaciliteiten voldoen voor het produceren van kunststof verpakkingen. Zo weet u namelijk dat u kwaliteit geleverd krijgt. Om telkens weer de meest kwalitatieve en innovatieve kunststof verpakkingen te ontwikkelen, moeten spuitgietbedrijven beschikken over moderne productiefaciliteiten. Hierdoor verloopt de productie efficiënt. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste apparatuur die ook nog eens energiezuinig is. Bovendien hebben steeds meer spuitgietbedrijven een eigen product- en ontwikkelingsafdeling. Daar worden de wensen van de afnemers bekeken en worden nieuwe kunststof verpakkingen ontwikkeld die geheel aansluiten op deze wensen. Om aan te tonen dat zowel de productiefaciliteiten als de eindproducten van hoogwaardige kwaliteit zijn, hebben veel spuitgietbedrijven certificeringen. Zo is de BRC-IoP certificering bijvoorbeeld bedoeld voor fabrikanten van kunststof verpakkingen voor levensmiddelen. Deze toont aan dat er kwaliteit wordt geleverd door de fabrikant.

Innovatie op het gebied van kunststof verpakkingen

Innovatie, daar zouden alle spuitgietbedrijven naar moeten streven. Ieder bedrijf moet namelijk bij de tijd blijven, ook om concurrentie voor te blijven bijvoorbeeld. De ontwikkeling van kunststof verpakkingen staat niet stil. Spuitgietbedrijven komen voortdurend met innovaties. Vaak bestaat er een speciale productontwikkelingsafdeling waar specialisten dag in dag uit bezig zijn met het zoeken naar innovatieve oplossingen voor zowel bestaande als nieuwe producten. Dit kan leiden tot een groot aantal (gepatenteerde) productverbeteringen. Doel is vooral dat de afnemer uiteindelijk significant betere kunststof verpakkingen kan kopen. Als u op zoek gaat naar spuitgietbedrijven die bekend staan om hun innovatie en productontwikkeling, bent u zeker van goede producten. Een innovatie op het gebied van kunststof verpakkingen is bijvoorbeeld een verpakking waarbij gebruik wordt gemaakt van dubbele sealtechniek. Op deze manier blijven spuitgietbedrijven hun producten innoveren.

Spuitgietbedrijven dienen te voldoen aan belangrijke kwaliteits- en hygiënevoorschriften

Post navigation