Losverdes SOS
Image default
Bedrijven

Rookverbod

Het is sinds 1 juli 2008 niet meer toegestaan om in horecagelegenheden die bestemd zijn voor publiek te roken. Tot 2008 waren de horecazaken zonder personeel nog uitgezonderd maar sinds 2008 moeten ook deze gelegenheden het roken verbieden in hun pand. Maar toch bestaan er nog lounges waar waterpijp gerookt wordt. Hoe dit nog mag bestaan, zal is dit artikel worden besproken.

Alle horecagelegenheden in Nederland vallen onder het rookverbod in de horeca, dus ook de shisha lounges.  Maar het probleem is juist dat de bezoekers van shisha lounges juist naar deze gelegenheden gaan om waterpijp te roken, want dit is waar deze cafés bekend voor zijn. Maar toch dienen de lounges dezelfde maatregelen te nemen als ieder andere horeca gelegenheid.

De mogelijkheid om het roken van waterpijp in de cafés toch mogelijk te maken is door het inrichten van een speciale rookruimte. Dit is namelijk wel toegestaan in de cafés. Het liefst zouden de shisha lounges natuurlijk heel de zaak als rookruimte willen inrichten maar dit is dan weer niet toegestaan met de regelgeving. Voor shisha lounges die zich alleen bezighouden met het roken van waterpijp kan dit erg vervelend zijn omdat ze een deel moeten afsluiten waar niet gerookt kan worden. Er moet namelijk een rookvrije ruimte aanwezig zijn in de zaak om een rookruimte te hebben. De meeste shisha lounges hebben daarom een gedeelte van het cafe omgetoverd tot een ruimte waar niet gerookt mag worden om zo aan de wetten te voldoen. Voor veel horeca bedrijven is het roken van waterpijp en bijzaak en kunnen zij dus makkelijk aan deze verplichting voldoen. Daarnaast kunnen shisha lounges ook besluiten om tabakvervangers als herbal tabak te gebruiken. Deze waterpijp steentjes bevatten geen tabak en vallen daarom niet onder het rookverbod van de horeca. Op deze manier heb je geen rookruimte nodig om toch waterpijp te roken.

http://premium-hookahs.nl