Losverdes SOS
Image default
Auto

Rijangst overwinnen – drie efficiënte werkwijzen

Iemand die last heeft van rijangst of echt bang is om te rijden, wil natuurlijk graag een snelle oplossing voor dit probleem, want dit fenomeen kan een belangrijke impact hebben op de levenskwaliteit. Hierbij zijn er drie werkwijzen die kunnen gebruikt worden om veel van de fysieke en emotionele symptomen, die typisch zijn voor rijangst, te verminderen.

 

  1. rijangst te elimineren. Eenvoudig gezegd, bevestiging is eigenlijk het proces waarbij positieve dingen over iemand gezegd worden, door anderen of door zichzelf. Dit kan luidop gebeuren, maar ook in je gedachten. Laten we het voorbeeld nemen van iemand die bang is om ’s nachts te rijden. Er is veel kans dat deze persoon reeds te maken heeft gehad met een bepaalde vorm van negatieve bevestiging zoals :” Ik moet vannacht rijden, en ik weet dat ik een paniekaanval zal krijgen.” In plaats van deze innerlijke dialoog zou een tegengestelde gedachte die plaats moeten kunnen innemen en moeten kunnen verwoord worden :” Ik moet vannacht rijden en ik weet dat ik me goed zal voelen, dat ik rustig zal zijn en dat ik op normale wijze de situatie de baas zal kunnen zijn.”
  2. Zich iets inbeelden is gelijk aan die bevestiging, maar in plaats dat het een verbaal proces is, is het iets visueels. De mens in kwestie neemt de gevreesde situatie onder ogen ( bvb. ’s nachts rijden) en beeldt zich een scene in waar hij of zij aan het stuurwiel zit, in de donker rijdt en helemaal niet bang is. Misschien kan men zich wel een beeld voor ogen toveren waar men al rijdend een lustig deuntje fluit, of eenvoudig weg een brede glimlach op het gezicht van de chauffeur tovert.
  3. Relaxatie technieken kunnen technieken bevatten voor progressieve spierontspanning of ademhalingstechnieken om de rijangst te elimineren. Deze technieken kunnen aangeleerd en toegepast worden om de rijangst te overwinnen, en worden reeds eeuwen gebruikt bij praktijken als natuurlijke pijnbestrijding ( zoals bij een geboorte) en in situaties waar de ‘mind over matter’ techniek zeer bruikbaar is.

    Blijkbaar eenvoudige dingen die een diep effect kunnen hebben op de wijze waarop iemand omgaat met rijangst. Door jezelf van allerlei middelen te voorzien kan je jouw rijangst overwinnen, en kan je een gelukkiger en voller leven leiden. Voor een professionele oplossing voor dit lastig ongemak , ga naar eens naar deze website.

     

 

 

 

 

http://rijschoolmt.nl