Losverdes SOS
Image default
Auto

Paruzzi is een begrip onder liefhebbers van klassieke Volkswagens

Op zoek naar specifieke T2 onderdelen? Je vindt ze zeker in het assortiment VW classic parts van Paruzzi. Van oudsher wordt de Kever Type 1 genoemd en de VW bus staat als Type 2 bekend. Uiteindelijk zijn er drie generaties klassieke Volkswagen Transporter busjes op de markt gekomen:

-T1, de Spijlbus. Hij reed van 1950 tot 1967 de fabriek uit. Het allereerste model heeft als bijnaam ‘barndoor’ (schuurdeur), verwijzend naar de bijzonder grote motorklep).

-T2, de Panoramabus. In dit geval zijn er twee varianten. Bus a werd tussen 1967 en 1972 gemaakt, bus b van 1972 tot 1979. De VW T2b kreeg onder meer een nieuwe voorbumper en andere schijfremmen. Van Type 2 verschenen ook een camper en pick-up wagen.

-T3/T25. Dit is het laatste model bus met een luchtgekoelde motor. Deze bussen werden tussen 1979 en 1990 gefabriceerd.

We zijn benieuwd welk model jij in je bezit hebt en welke onderdelen je wilt vervangen! Om het zoeken gemakkelijk te maken, is de complete voorraad online gezet. Er staan duidelijke beschrijvingen en foto’s bij.

 

Onderdelen voor de Volkswagen type 3

De Volkswagen type 3 werd ontworpen als ruimere, luxere auto in vergelijking met de Kever. De techniek echter is vrijwel identiek aan die van de Kever. De allereerste type 3 wagen werd in 1961 gepresenteerd op de populaire, jaarlijkse autobeurs IAA Frankfurt. De VW type 3 heeft een luchtgekoelde 4 cilinder boxermotor achterin. Je kon destijds kiezen voor een 493 cc (45 pk) of 1584 cc (54 pk) motor. Ben jij de trotse eigenaar van een VW type 3? We hebben alle beschikbare parts bij elkaar gezet en onderverdeeld in 10 categorieën zoals motor, transmissie en elektriciteit. We geven wat voorbeelden van onderdelen die je nu online kunt bestellen: een koppelingskabel montagesteun, een magnetische versnellingsbakolie aftapplug, accupoolklemmen, accuzuur, een 69 mm krukas met contragewichten en een aluminium klepdeksel-set. Als je een bestelling plaatst voor een bedrag van €50 of meer wordt een en ander gratis verzonden.

https://www.paruzzi.com/