Losverdes SOS
Image default
Auto

Leasen is nog steeds modern

Voor bedrijven en ook voor particulieren zijn allerlei vormen van auto leasen denkbaar. Er zijn veel voordelen aan verbonden en de kosten kunnen erg meevallen. Rond 1980 is het auto leasen bedacht. Dit noem je de operational lease, waarbij het leasebedrijf eigenaar is van de auto en voor alles zorgt. Met name bedrijven leasen auto’s omdat zij niet willen investeren in kapitaal. Een investering in een auto levert namelijk geen rendement op. Veel werknemers rijden voor hun werk in de lease auto, maar gebruiken deze ook voor persoonlijke doeleinden.

Belastingdienst De meeste bedrijven willen kosten besparen. Zij willen het liefst goedkoop auto leasen, ook ten gunste voor hun werknemers . Daarbij letten zij op de bijtelling. Dit is een tarief die de belastingdienst hanteert over de kilometers die een werknemer privé rijdt. Dit gaat af van het loon van de werknemer. Die houdt nette minder over. Het bedrag hangt af van de CO2 uitstoot van de auto en de cataloguswaarde van de auto. Dit wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Zo kan het gebeuren dat in december er nog veel auto’s verkocht of geleast worden van wege die bijtelling.

Financial lease Naast de operational lease bestaat er ook financial lease. Het autobedrijf, die lessor wordt genoemd, is juridisch eigenaar . Het bedrijf die least heet lessee. Zij is financieel eigenaar, en moet zelf voor alle voorkomende zaken zorgen. Het voordeel hierbij is dat je fiscale voordelen hebt zoals investeringsaftrek en BTW aftrek. Aan het eind van het leasetermijn is de lessor eigenaar en zal de auto behouden. Als het onderhoud slecht is geweest, kan de lessor de auto weigeren, mits zij daarin clausules heeft verwerkt in het lease contract. Sommige leasebedrijven doen daarom niet aan financial lease

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl