Losverdes SOS
Image default
Auto

“Huren” van een nieuwe auto tot de koop

Particulier een auto huren voor een periode van een aantal jaar. Dat is leasen. Leasen betekent dat je een contract afsluit bij een autoleasemaatschappij om een auto te bezitten zonder dat je al je spaargeld in één keer in een nieuwe auto hoeft te steken. De auto behoort ook niet tot jouw eigendom. Het fijne hieraan is dat je na de tijd de auto zelf niet hoeft te verkopen terwijl deze een stuk minder waard is geworden na alle afschrijving. Het leasen van een auto is dus min of meer een andere bewoording voor huren.

Afschrijvingkosten

Het bedrag van het leasecontract bestaat uit verschillende onderdelen. Een belangrijk aspect hiervan zijn de afschrijvingskosten. Zodra de auto de fabriek uitrolt is deze meteen al minder waard dan de prijs waarvoor hij in de catalogus staat. Om de vermindering in waarde op te vangen voor wanneer de maatschappij de auto wil verkopen nadat het contract afgelopen is, worden deze kosten in rekening gebracht. Hoe meer de auto na een aantal jaar nog waard is, hoe meer de leasemaatschappij hier dus aan kan verdienen. Dit betekent dat je minder per maand betaalt aan afschrijvingskosten en het maandbedrag lager is dan wanneer de auto snel in waarde daalt.

De auto overnemen

Wil je echter de auto na de contractduur zelf houden, dan kun je de restwaarde van de lease auto betalen. De auto is dan wel van jou. In dat geval is het misschien slim om na te denken over een auto die je zelf graag zou willen houden. Je betaalt dan voor de lease auto waarin jij altijd hebt gereden. De vraag is dan: ga je voor een waardevaste auto of niet? Bij het leasen van een auto is het verstandig om niet over één nacht ijs te gaan en goed uit te zoeken welke voor- en nadelen er zijn.

http://www.leaseautocentrale.nl