Losverdes SOS
Image default
Auto

Financiering auto lease

Wie een besluit neemt om een auto te leasen, heeft meestal voor zichzelf al een budget in gedachten. Als je het budget hebt vastgesteld kun je daarna gaan kijken naar de financieringsmogelijkheden die de leasemaatschappijen aanbieden. Je kunt het zo goedkoop of duur maken als je wilt. De volgende drie mogelijkheden van financiering worden vooral gebruikt bij het leasen van een auto: Full operational lease, Operational lease en Netto operational lease.

De verschillende vormen Bij Full operational lease betaal je een maandelijks vast tarief voor de auto zelf, het onderhoud ervan, de verzekering en de wegenbelasting. Je kunt dit bovendien ook nog aanvullen met pechhulp, vervangend vervoer en eventueel een brandstofvoorschot als je dat wenselijk vindt. Operational lease is een andere financieringsvorm die je het beste kunt vergelijken met het zakelijk huren van een auto voor een langere periode. Je hebt hierbij het volledige recht op het gebruik van de leaseauto gedurende de gehele periode, maar de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Aan het einde van de leasetermijn gaat de auto terug naar de rechtmatige eigenaar, welke de leasemaatschappij is. Wanneer er wordt gebruikgemaakt van de Netto operational lease dan betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de leaseauto en voor de wegenbelasting. Alle andere bijkomende kosten zijn voor je eigen rekening. Hiermee kun je bijvoorbeeld goedkoop bedrijfswagen leasen voor een tweedehandsauto realiseren.

Shortlease, een bijzondere vorm Naast de bovengenoemde mogelijkheden kun je bij de meeste leasemaatschappijen ook nog gebruikmaken van de shortlease. Hiermee kun je een auto leasen voor een hele korte periode, zelfs voor maar enkele dagen. Deze manier is ideaal wanneer je niet altijd dezelfde vervoersbehoefte hebt en weinig financieel risico wilt lopen. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen wanneer je tijdelijk werk hebt of wanneer je geen zekerheid hebt over het behoud van je werk.

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/bedrijfswagen-leasen/