Losverdes SOS
Image default
Auto

Een leasecontract afsluiten

Een leasecontract afsluiten doet u niet zomaar even tussendoor. Of dat het nu gaat om zakelijk of privé leasen u moet zich er bewust van zijn dat dit rechten en ook plichten met zich mee brengt. Bij leasing is het onderpand de auto zelf. Vaak hoeven er geen extra zekerheden afgegeven te worden. Maar vaak is het wel zo dat de leasemaatschappij uw kredietwaardigheid opvraagt. Wanneer hier iets niet in orde is kan het zijn dat er toch zaken anders geregeld moeten worden die voor u als klant niet voordelig zijn.

Wat staat in het contract

De hoofdonderdelen van een leasecontract zijn de looptijd en de maandprijs. De looptijd kunt u vaak zelf kiezen maar vaak gaat het om meerdere jaren tot wel 60 maanden. De looptijd, het soort auto en het aantal kilometers dat gemaakt gaat worden bepalen de maandprijs in grote mate. Daarnaast wordt in deze prijs meestal de verzekering, wegenbelasting, reparatie en onderhoud opgenomen. De hoogte van de maandprijs is ook afhankelijk van deze factoren. Wanneer bepaald is wat er precies in de prijs is inbegrepen wordt een definitieve prijs vastgezet voor de gekozen looptijd.

Wees bewust van de gevolgen

Er zijn zoveel aanbieders dat u keus uit een leasevoertuig enorm is. Wanneer u groot materiaal moet vervoeren is een Renault Trafic leasen helemaal geen slechte keus. Maar als u een milieuvriendelijke auto wilt met weinig tot geen uitstoot is de keus voor elektrisch of hybride beter. Maar waar uw keus ook op valt het is altijd goed om te weten wat u wilt en u goed in te lezen voordat u een contract afsluit. Want wanneer het contract getekend is bent u een financiële verplichting aangegaan, vaak voor meerdere jaren. En u komt er niet zomaar vanaf als het u niet bevalt.

http://www.bestelbusleasen.com/super-deals/renault-trafic-leasen