Losverdes SOS
Image default
Auto

Een bestelauto leasen als slimme optie

Ondernemen draait altijd om het maken van de juiste beslissingen voor jouw bedrijf. Dat betekent dus dat je er vooral veel voordeel van wilt hebben. In dat opzicht is nadenken over een bestelauto leasen natuurlijk helemaal niet onverstandig. Dit geeft je immers veel duidelijkheid, maar tegelijkertijd is het ook heel flexibel. Je kunt immers meer doen met je budget omdat je altijd precies weet waar je als ondernemer aan toe bent met betrekking tot je wagenpark. Het is niet voor niets zo dat het overgrote deel van de ondernemers voor deze manier kiest als zij zakendoen.

Wel de lusten met zakelijk leasen 

Naarmate een auto ouder wordt gaat deze meer lasten met zich meebrengen. Omdat hij immers slijt is het zo dat er steeds meer kosten bij komen kijken. Daar zal jij echter geen last van hebben. Tegen die tijd is namelijk het leasecontract allang afgelopen en heb je allang weer een nieuwe bestelauto kunnen uitkiezen waar je een nieuw contract voor hebt afgesloten. Mocht er echter wel al tijdens het contract iets met de auto aan de hand zijn, dan is dit ook geen probleem. Dan heb je immers al de kosten voor bijvoorbeeld reparatie in het maandelijkse bedrag dat je betaalt laten opnemen.

Beter dan kopen?

Het blijft natuurlijk altijd de vraag of leasen beter is dan kopen. Dit komt omdat er natuurlijk aan beide opties zowel voordelen als nadelen kleven. Toch is het niet voor niets dat zo veel mensen ervoor kiezen om als ondernemer voor leasen te gaan. Dit komt omdat de duidelijkheid die dit biedt en de zorgen die worden weggenomen sterk opwegen tegen de voordelen van het bezitten van auto’s. Het is dan wel zo dat de auto niet op de balans verschijnt, maar er zijn ook geen hoge onnodige kosten die zwaar drukken op de omzet van een bedrijf.

https://www.zakelijkautoleasen.nl/