Losverdes SOS
Image default
Auto

Een auto leasen: waar betaal je voor?

Lijkt het je wel wat om een auto te gaan leasen? Maar vraag je je af waar je in zo’n geval allemaal voor betaalt? En vraag je je af wat er voor je wordt betaalt? Lees dan vooral hier verder voor meer informatie over het leasen van een auto, en de kosten die daar bij komen kijken.

Wat houdt leasen in?

Als je ervoor kiest om een auto te leasen dan ‘huur’ je eigenlijk een auto van een leasemaatschappij. Je kunt via je werk een auto leasen, ook wel een bedrijfsauto leasen genoemd. Maar je kunt tegenwoordig ook privé een auto leasen. Als je je afvraagt wat voordeliger is, het leasen van een auto via je werkgever, of het privé leasen van een auto, dan zou je wat offertes kunnen aanvragen hiervoor. Op die manier kun je dan zien welke optie het beste bij jou past. Wanneer je een auto gaat leasen is het in ieder geval zo dat de auto eigendom blijft van de leasemaatschappij. Jij gaat als afnemer een contract aan met de maatschappij voor het leasen van de auto voor een bepaalde tijd. 

De kosten bij een bedrijfsauto leasen

Waar je in ieder geval niet voor hoeft te betalen bij het leasen van een auto, is het grote onderhoud en eventuele reparaties. Hier zorgt de leasemaatschappij voor. Omdat het onderhoud vaak een grote kostenpost is van een auto, is dit een groot voordeel. Daarnaast wordt je brandstof verbruik binnen Nederland ook voor je betaald. Rij je in het buitenland met jen lease auto, dan betaal je wel zelf voor het verbruik van je brandstof. Ook je autoverzekeringen worden voor je betaald bij een lease auto. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken om wegenbelasting, wegenhulp en vervangend vervoer. Wat het fijne is aan een lease auto, is dat van tevoren je kosten al bekend zijn

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl