Een valalarm voor senioren biedt een ware uitkomst voor ouderen. Als zij vallen, komen ze meestal namelijk lelijk terecht. Dat komt dan ook omdat ze vaak wat fragieler zijn dan jongere mensen. Hierbij komt dat ouderen sneller iets zullen breken of ernstige verwondingen overhouden aan een val. Om het letsel zoveel mogelijk te beperken, kan een valalarm de oplossing zijn. Deze manier van personenalarmering wordt steeds vaker toegepast. Er wordt een apparaat aangesloten in uw huis dat een verbinding mogelijk maakt met de zorgcentrale. U draagt de alarmknop om uw hals of pols. Zodra u valt, kunt u deze knop indrukken en dan wordt er meteen contact opgenomen met de zorgcentrale. De hulpverleners daar zullen u meteen helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, vergroot uw gevoel van zelfstandigheid en veiligheid.

Personenalarmering met eigen zorgcentrale die 24 uur per dag beschikbaar is

Wanneer u kiest voor een persoonsalarm wordt deze natuurlijk volledig voor u geïnstalleerd. Het enige wat u hoeft te doen, is aangeven wie er moet worden gecontacteerd. Dit dient iemand te zijn die u snel kan helpen. Dat kunnen uw partner, vrienden, familie of andere mantelzorgers zijn. Het is echter ook mogelijk om een personenalarmering systeem te laten installeren dat u direct doorverbindt met een zorgcentrale. Op deze zorgcentrale zijn professionele hulpverleners aanwezig die u goed kunnen helpen. Zij hebben voldoende kennis en ervaring om goed te beoordelen welke hulp er het beste kan worden ingeschakeld. In geval nood zullen zij de hulpdiensten inschakelen. Wanneer de situatie minder ernstig is, kan een mantelzorger worden ingeschakeld. U bent altijd veilig op deze manier. Het personenalarm of valalarm waarschuwt de zorgcentrale meteen.

Personenalarmering voor veiligheid in huis

Bent u wat ouder, dan kan het voorkomen dat er bij u thuis gevaarlijke situaties ontstaan. Hierbij is het belangrijk dat er snel wordt ingegrepen. Personenalarmering kan hierbij een erg waardevol hulpmiddel. Zo kan het voorkomen dat u plotseling onwel wordt of dat u valt. In zulke gevallen kan bijvoorbeeld een valalarm u helpen. U kunt kiezen voor een polsalarm, een alarm om de hals of een alarmapparaat dat ergens in uw woning wordt geïnstalleerd. Dit alarm maakt het mogen voor u om te allen tijde contact op te nemen met een zorgcentrale. Daar zitten hulpverleners voor u klaar om u te helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, zorgt ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen.

Voorkom al te erge schade na een val dankzij een valalarm

Post navigation