Losverdes SOS
Image default
Alarmsysteem

Slotenmaker Cursus

De ambacht van slotenmakers wordt meestal van vader tot zoon overgedragen. Het is daarom best wel lastig om een slotenmaker te worden in Nederland.

Er zijn namelijk geen opleidingen om een slotenmaker te worden.

Slotenmakers cursus

Tenminste tot nu, want er is sinds kort een slotenmakers cursus beschikbaar op de website van de lockpicking universiteit.

Dit is een goede start voor als je zelf wilt beginnen om een slotenmaker te worden.

Je leert er stap voor stap om sloten zowel schadeloos als met schade te openen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten sloten en technieken om deze te openen.

 

Niet in alle gevallen is het noodzakelijk om het slot ook echt daadwerkelijk kapot te maken. Er zijn namelijk genoem methodes om een slot te openen zonder schade toe te brengen.

Een van deze technieken is lockpicking. Lockpicking wordt in Nederland ook echt als een sport beoefend en er zijn zelf internationale wedstrijden in wie het snelste schadeloos een slot kan openen.

 

 

Het is echter wel een stuk moeilijker dan dat je in films ziet. Het kan een lockpicker namelijk maanden kosten voordat hij een moeilijk slot open heeft. Ook is elk slot anders dus het blijft altijd een verassing of het slot open te krijgen is met lockpicking!

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/slotenmaker-cursus/