Losverdes SOS
Image default
Alarmsysteem

Locksport is een sport om sloten te openen met lockpicks

Locksport is de sport of recreatie van het verslaan van vergrendelingssystemen. Er zijn een aantal technieken die je jezelf eigen kunt maken om een slot te kunnen openen zonder de sleutel te gebruiken. Een aantal van deze technieken zijn lockpicking, slagsleutel of een lockpick gun.

 

 

 

Traditionele lockpick beoefenaars

Traditioneel zijn deze technieken alleen bekend zijn voor slotenmakers en andere beveiligingswerkers. Maar lockpick aanhangers genieten van de uitdaging en de opwinding om alle vormen van sloten te verslaan en verzamelen vaak in sportgroepen om kennis te delen, ideeën uit te wisselen en deel te nemen aan diverse recreatieve activiteiten en wedstrijden.

Lockpick fans concurreren in verschillende formaten, waaronder head-to-head wedstrijden die de snelste lock-picker bepalen. In de zogenaamde Lockpick Koning krijgt elke deelnemer een zak met een identieke reeks sloten en moet ze blindelings kiezen Alleen gebruik maken van lockpick gereedschap die ze in de zak hebben gezet. 

In andere uitdagingen moeten deelnemers hun handboeien uitpakken voordat ze een reeks sloten verslaan. Er zijn ook wedstrijden om sloten te demonteren en ze goed weer te monteren. 

https://www.lockpicks.nl