Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon in je huis of pand aan?

Inbraak voorkomen

Tegenwoordig hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Wanneer er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit in de groep gezet. Maar dit voorkomt lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg cruciaal.

Maatregelen treffen

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn speciale sloten, gemaakt van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo vervaardigd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, bijvoorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een deskundige in sloten als voorbeeld een slotenmaker kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bijvoorbeeld eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn makkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra veilige sloten op uw deuren.

Als voorbeeld hierboven al benoemd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van nieuwe sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de koters op school en de buurt redelijk verlaten is. Ook in vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

Inbraaktips

Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet binnen een oude sok of onder een matras.
 • Leg uw dure juwelen en contact geld binnen een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een compact sleutelkluisje voor binnen de schuur.
 • Zorg ervoor dat artikelen bijvoorbeeld samsungs na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

 

 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Eveneens als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar 5 minuten weg bent.

Inbraken in Nederland

In 2014 werd er nog gebruikelijk 250 keer per dag ingebroken in Nederland. Een excessief fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Hoewel de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een klein kaartje bijvoorbeeld een bankpas of klantenpas voor nodig om binnen 30 seconden in te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

 

Heeft u uw Sleutel binnenkant deur laten zitten? Bel dan naar slotenmaker365!

Hoe kan ik mijn huis beveiligen?

Post navigation