Losverdes SOS
Image default
Aanbiedingen

Alles over loopbaanbegeleiding en loopbaancheques

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U ontvangt afzonderlijke begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gedrevenheid, capaciteiten , motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de gepaste betrekking te vinden? Wat is mijn overgave? Hoe benut ik mijn eigenschappen optimaal. Een oplossing op deze vraag ontvangt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ZZP’ers en carrièremannen- en lady´s.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

  1. U bent ondergrens artikelen jaar (deeltijds of voltijds) aan het ambt indien arbeider of zelfstandige.
  2. U heeft de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.
  3. U woont in Vlaanderen.

Met de loopbaancheques bekomt u betaalbare loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens krijgt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw baan- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor vakkundige loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen voelen zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële ambiance, de ordelijke rangschikking en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en prive opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te assisteren bij hervormingen in uw leven. Heeft u moeite met veranderingen in uw werk of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw ambt- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raadgeving. Dat raadgeving geleidt u bij het vinden van een weerwoord op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: goedkoop met jobcheques, een procesverloop geeft antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

 

Hoe ziet een jobcoachingtraject eruit?

Loopbaanbegeleiding is een individueel traject  bij een vestiging bij u in de buurt. De stappen van het proces:

Afzonderlijk gesprek met uw carrière begeleider
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een loopbaantraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Afrondingsfase – Hebben we de doel behaald?

Einddoelstellingen evalueren
Wisselingen doorvoeren

Werkfase – Hoe is uw positie op de arbeidsmarkt?

Terugkom-ogenblik waarbij u gezamenlijk een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange termijn. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Reflecteren genomen acties, bewerkingen, verbeterpunten.

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Wij aanvoelen dat u het fijn vindt om te natellen of u in het bezit bent van een officiële loopbaancheque. De echte loopbaancheques kan u herkennen aan:

Heb ik recht op jobcheques als ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw loopbaancheques bestellen. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw duur van verbrekingsvergoeding.

Stap voorwerpen. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan ontvangt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

Heeft u er wel recht op? Dan krijgt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

 Wat mits ik mijn loopbaancheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de loopbaancheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Job test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de gepaste ambt voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de propere kant op met uw carrière? Mits u vragen heeft wat betreft uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u verkrijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur vakkundige loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het normale tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/